fit20 wint Innovatieprijs 2014!

fit20 innovatieprijs

Ruim 150 leden van de NFV brachten op 27 mei hun stem uit en wij wonnen dit jaar de Franchise Oscar. VVD fractievoorzitter Halbe Zijlstra was speciaal aanwezig voor een toespraak en overhandigde aansluitend de trofee aan Walter Vendel, directeur fit20. Ook aanwezig was Delano Hill, franchiseondernemer fit20 Rotterdam.Onderdeel van ons innovatieve concept is de fit20 iPad applicatie. De trainingsresultaten van onze klanten worden in een eigengemaakte iPad applicatie vastgelegd en in grafiek en percentagescores inzichtelijk gemaakt. Klanten ontvangen periodiek per mail deze rapportages.

Daarnaast zijn er natuurlijk andere innovatieve kenmerken. De fit20 training vindt in normale (werk)kleding plaats. Omdat de oefeningen in slow motion in een ruimte van 17°C gedaan worden, is douchen na de training niet nodig want er is geen zweet prikkel. Trainen kan individueel of samen met een vaste partner.

Onze formule is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten wat betreft trainingsmethoden. In korte tijd wordt een hoogwaardige fysieke trainingsprikkel gegenereerd. Deze prikkel zorgt voor een opmerkelijke verbetering in functionele spierkracht, hormonale balans, uithoudingsvermogen, mentale veerkracht en emotionele robuustheid. Met slechts twintig minuten per week is de fit20 training eenvoudig lang vol te houden en dit is de sleutel tot succes.

fit20 heeft inmiddels 33 studio’s in Nederland en in juni gaat de 34e studio in Breda open en de 35ste in Dordrecht. Duizenden Nederlanders hebben inmiddels ontdekt dat met slechts 20 minuten trainen per week optimale gezondheidsresultaten bereikt kunnen worden. Ook bedrijven kiezen voor fit20.

Gerenommeerde bedrijven als Randstad, Siemens, Yokogawa en Thuiszorg West Brabant laten hun personeel gebruik maken van de fit20 methode op eigen locatie, in-company. Op deze manier verlagen zij het ziekteverzuim significant en waarborgen een duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Met een inspanning van slechts twintig minuten per week wordt ook hun productiviteit verhoogd. Peter Wijngaard, bedrijfsarts bij Siemens: “Het fit20 concept bevordert de gezondheid van onze medewerkers. Ze worden fitter en energieker. Dit draagt bij aan de bedrijfsdoelstellingen, waarin de vitaliteit van werknemers steeds belangrijker wordt.”

Drie genomineerde formules presenteerden, een video mede mogelijk gemaakt door de ING, op 27 mei aansluitend op de algemene ledenvergadering, hun formule en innovatie. Vervolgens hebben de leden van de NFV fit20 als winnaar van de Franchise Innovatieprijs 2014 gekozen.